Регистрирай се
+ Предложи новина
14.08.2019

По договор за взаимопомощ ученичка ще се завърне в училището си като преподавател

По договор за взаимопомощ ученичка ще се завърне в училището си като преподавател

 Директор и ученик подписаха първия в България договор за взаимопомощ. Училището ще плати обучението в университет на ученика, който от своя страна се задължава да се върне като учител. В края на миналата учебна година над 3 000 учители у нас достигнаха възраст за пенсия. На тяхно място спешно се търсят нови кадри. Само в София през юли са обявени 700 свободни места за педагози. Недостиг има в почти всички области в страната. Най-много свободни места са отворени за начални учители и такива по чужди езици и природни науки.

 Поради тази причина училище „Емилиян Станев" - Велико Търново прилага иновативна практика. Директорът на учебното заведение Кина Котларска подписа договор с ученичката Габриела Петкова, която се задължава да се върне като учител след завършване на висшето си образование.

 „Тя си беше решила, че ще става учител, просто трябваше да я убедя, че си заслужава да помисли върху кариерата на учител по химия и биология, тъй като знам, че след около 5 години при нас ще има нужда от такъв човек”, коментира Котларска. От училището обещават да заплатят цялото обучение от 2 000 лева на ученичката в Пловдивския университет.

Източник: www.vesti.bg

Над 150 000 родители и обучаеми
търсят уроци и курсове в УЧИТЕЛИ БГ
  • Бърза и лесна регистрация
  • Създавате професионален профил
  • Рекламирайте Вашите уроци и курсове
Регистрирайте се сега и
намерете подходящи ученици!
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ