+ Предложи новина
17.12.2018

Пловдивско училище организира необичайна зимна олимпиада

Пловдивско училище организира необичайна зимна олимпиада

 Зимна олимпиада ще покаже кой е най-добър в канадска борба с плетени ръкавици на ръцете на 20 декември в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив. Веселото състезание, в което по-важно е участието, отколкото победата, залага и на още една дисциплина - "Музикален стол". То е кулминацията на цяла поредица предпразнични инициативи, които започват още в понеделник.

 По традиция през декември учениците майсторят коледна украса и сувенири, която после продават в коледен базар. Този път обаче отправят предизвикателство към свои връстници, приятели, преподаватели, родители: "Тази Коледа чудесата правите вие!". Всички могат да се включат в следобедни ателиета "направи си сам" от 15 часа във фоайето на първия етаж в школото, а мотото е „Деца помагат на деца“. Изделията, изработени в работилниците „Коледна украса“ и „Коледна картичка“, ще бъдат изложени за продажба на базара. Събраните средства ще са за ученици от СУ “Св. св. Кирил и Методий“, нуждаещи се от финансова подкрепа.

 В понеделник е ателието „Коледна украса“, в което всеки може да използва въображението си за направата на уникални предмети от подръчни материали. На следващия ден темата е „Коледна картичка“, като може да се майсторят и малки книжки с илюстрации или коледни късметчета с пожелания и наричания. На 19 декември следва „Коледен следобед на талантите“, в който всеки може да разкаже любими, весели и необичайни истории, да зарази със своето празнично настроение. Зимната олимпиада затваря цикъла на 20 декември.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ