+ Предложи новина
18.05.2017

Пловдивски четвъртокласници определиха "малките матури" като лесни

Пловдивски четвъртокласници определиха

  Кое е по-лесно - да вкараш гол или да вземеш матура? И за двете трябват тренировки, но с матурата можеш да станеш и нещо друго освен футболист, отсъди Ивайло Видев след третото от четирите национални външни оценявания за четвъртокласниците СУ "Свети Климент Охридски" в Пловдив. Момчето е от паралелката със 17 футболисти на Ботев в школото. Минути след края на теста те изчислиха, че ще имат най-малко 17 от 20 възможни точки.

 Какво ще стане с жабите, ако измрат змиите, ги питаха на малката матура по „Човекът и природата”. Ще се увеличат жабите, отговориха без грешка. „Тестовете тази година са много добре съставени, така че да съответстват на средното ниво. Ние не сме частно училище, нито всички деца имат възможност за частни занимални”, коментира началната учителка Зоя Трифонова. И докато сверява доколко отговорите на децата са попаднали в десетката, им доразясни за змиите и жабите - че ако едната популация намалее, ще се наруши биологичното равновесие. Момчетата не се затрудниха и на въпроса дали магнит върху дървена дъска ще привлече метален ключ или стъклено топче. Без усилие пресметнаха, че ако сутринта температурата е била 15 градуса, а на обяд 30, живакът е скочил с 15 деления. И без да им е падала ябълка на главите, знаят, че в такъв случай тя извършва праволинейно движение.

 Класната Зоя Трифонова и колежката  от занималнята Соня Каратанева са горди, че паралелката футболисти вече се е справила отлично и с предишните две национални външни оценявания - по български език и литература средният успех по шестобалната система е 5.78, а по математика даже стигнал 5,93. Такива деца не сме имали, нахвалиха ги учителките, че освен бързи крака на терена притежават и бърз ум.

 Веднага след теста момчетата извадиха футболна топка. В 15.30 започна тренировката на зеления терен. А днес за общо 5884 четвъртокласници  от 154 училища в Пловдивска област е „последният съдийски сигнал” на тазгодишните малки матури, след като решат и теста по „Човекът и обществото”. Резултатите ще бъдат обявени в началото на юни.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
София по Английски
Учене на Испански език
Тестове по География
Курс по Норвежки
Тест по География на България
Английски език Варна
Клуб по Спортни танци Шумен
Подготовка за матура по Английски език
Училище за Фризьори
Уроци по Рисуване Пловдив
Урок по Литература
Школа по Ориенталски танци Стара Загора
Частни детски градини Красна поляна
Математика 4 клас презентации
Компютърна грамотност Пловдив
Урок по Математика
Курс по Английски
Онлайн уроци по Пеене
Уроци по Плуване
Школа по Народни танци Бургас
Частна детска градина София Борово
Уроци по Музика за 6 клас
Народни танци за начинаещи и напреднали
Немски език курсове
Бокс тренировки видео
Изучаване на Френски език
Частни уроци по Български език Варна
Уроци по Английски София
Курсове Счетоводство Пловдив
Тренировки по Волейбол Пловдив
Уроци по Китара за деца
Учител по Български език и Литература
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ