+ Предложи новина
13.05.2020

Пловдивски абитуриенти си организираха импровизирано изпращане в двора на училището

 Докато абитуриенти от цялата страна пишат писма с искане да им се позволи изпращане в двора в последния учебен ден, пловдивско училище вече пожела на добър час на своите. Тържеството е организирано само за една вечер, след като снощи зрелостниците заявили на директорката на СУ "Христо Г. Данов" Гергана Аврамова, че иска или не, те ще дойдат в двора. „Беше по-разумно да направим организация с класната Славия Шопова, защото нямаше как да ги върнем“, каза школската шефка.

 Със статив с първата буква от името и балон с хелий през два метра бяха обозначени места за всичките 22-ма зрелостници от 12. А клас. От уредбата гръмна парчето „По-полека“ на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. А пред входа на училището бе свален телевизор, на който абитуриентите да видят поздрави от учители и от начален курс. Всички те ги отправиха от разстояние от домовете си. Школото излъчи изпращането на живо във Фейсбук страницата си, като завъртя снимки с мили спомени от изминалите 4 години на класа.

 Бяхте най-задружния клас, истинско семейство, поздрави младежите учителката Ралица Проданова. Изчака зрелостниците да отброят от 1 до 12 и ги предизвика: „Сега е голямото междучасие? Какво правите?“ Без за дочака отговор, тя заизрежда, че Божана нещо майстори, за да запали другите, а Радо и Митко спорят по това, което са гледали предната вечер по „Нешънъл джиографик“.

 А щом стана време да попита а сега накъде, учителката върна възпитаниците си към „Алиса в страната на чудесата“ и една от поуките в историята – че ако не знаеш къде искаш да идеш, можеш да тръгнеш по всеки път. „Първо решете къде искате да стигнете“, заръча учителката.

 “Не слушайте онези, които ще ви кажат, че животът започва сега. Ние ви дадохме книжка за управление на този живот. Вече можете да излезете на големия път и да шофирате. Вярваме във вас!“, обърна се към зрелостниците преподавателката. Божана благодари от името на випуска и подари картина на школото.

 Директорката Гергана Аврамова пожела на 12. А само време. „Време да се радвате на живота. Време за себе си, за размисъл, за другите. Да ви остане в излишък. Не си гледайте часовника! Време да достигнете звездите и да пораснете. Да откриете себе си, да прощавате. Да мечтаете, да се влюбите. Пожелавам ви време да живеете!“, каза тя. После всеки получи  листче, на което да напише мечтата си. Балон издигна всички думички в небето.

 Едноцветни тениски замениха униформата в последния учебен ден, а всеки абитуриент получи и текстилен маркер – да напише послание на гърба на съученика си. И да знае, че и зад гърба на другия могат да се направят прекрасни неща.  Зрелостник се втурна да изписва на всички гърбове „Обичам те!“. „Митко, надалеч, два метра да има!“, охлаждаше поривите директорката. А после лично закичи със значка Дановец Георги, Живка, Илия, Петя, Митко, Никола, Радо… Докато се изреди целият 12. А.

 Голяма част от зрелостниците ще кандидатстват във висше училище. Три момичета избрали да са начални учителки. Изучавайки профил туризъм, били аниматори на екскурзии в начален курс и открили бъдещото си призвание. "Дали ще имат бал напред във времето е под въпрос. Направихме им този празник и получиха своя шанс. Всяко училище може да го направи – където има повече паралелки, в различен час за всяка", смята Гергана Аврамова. 

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ