+ Предложи новина
28.10.2019

Пловдив ще има модерно училище по иновативен образователен модел

Пловдив ще има модерно училище по иновативен образователен модел

 Стягат първото прогресивно училище в Пловдив. На първо време идеята е то да е начално, обясниха от „Фондация за образователна трансформация“, а после да надграждаме.  Фондацията вече има три такива школа, които работят и се развиват успешно – две в София и едно във Варна. 

 Прогресивното училище е иновативно, алтернативно образование, като в обучението се използват метода Монтесори и канадската система Jump Math. Лицензирано е от МОН и учениците излизат със същата диплома, както и децата от общинските училища. Бъдещите гимназисти ще получават и международна диплома, която ще им отвори вратите за над 50 чуждестранни университети. 

 Разполагаме със свой методически център, където учителите за нашите училища се обучават по специална методика, разказа Минчо Минчев от фондацията. Родителите също имат голяма роля в образователния процес. Преди всичко искаме децата ни да бъдат образовани като свободни и отговорни, обичащи и самостоятелни личности, равнопоставени, уважавани и безусловно приети с обич, посочват още от фондацията. Самият учебен процес е доста разчупен от излети сред природата, учене чрез преживяване, екипни и проектни дейности. 

 В събота - 25.10.19 г. от 17.30 часа учители и ученици от столичното основно прогресивно училище ще представят нагледно пред пловдивските родители иновативния образователен модел. Дискусията е в „Лимакон ивент център“. 

Източник: www.narica.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ