+ Предложи новина
18.05.2018

Пловдив развива дуално обучение с нови 6 паралелки в 4 професионални гимназии

Пловдив развива дуално обучение с нови 6 паралелки в 4 професионални гимназии

  6 нови паралелки с дуално обучение пускат 4 професионални гимназии в Пловдив за учебната 2018/2019 година. Предвижда се в 11 и 12 клас учениците да имат няколко дни в седмицата практика в компаниите, а в останалите – теория, съобщиха от община Пловдив.

 „Тези паралелки дават сигурност за това, че децата могат да започнат да работят веднага, след като завършат. Някои от тях могат да работят в компаниите и по време на своето обучение в 11 и 12 клас. Родителите трябва да знаят, че дуалното обучение в Пловдив се осъществява в тясното сътрудничество между община Пловдив, училищата с подкрепата на бизнеса, част от компаниите са световни лидери в своята област“, посочи кметът Иван Тотев.

 В Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров” това ще бъде третият поред прием, а следващата година предстои сключване на договори с бъдещите единайсетокласници по специалността „Машини и системи с цифрово програмно управление“, зад която стоят 11 компании. За втора година има обявен прием за дуална паралелка в областта на автотранспортната техника в ПГ по транспорт, като 3 фирми са заявили подкрепата си. 26 ученици очакват в Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ). Най-новото общинско училище - Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" обявява 3 нови паралелки с дуално обучение – мебелно производство, тапицерство, декораторство и реставраторство на мебели и полиграфия, като последната е единствена дуална в България. Това е и първата паралелка в Пловдив, при която инициативата е дошла от 9 местни бизнес компании в печатарството.

 По 3000 лева целева подкрепа за кампанията по набиране на ученици на всяка паралелка осигурява Община Пловдив. Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“, Професионална гимназия по електротехника и електроника, Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ и Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" очакват своите бъдещи ученици от 20 до 26 юни, за да подадат документи.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Подготовка по Математика за 7 клас
Частни уроци по Български език Пловдив
Уроци по Гръцки
Английски за бебета
Италиански език онлайн
Частни детски градини Овча Купел
Спорт за деца Варна
Частни уроци по Немски език София
Уроци по Плуване Варна
Курсове по Козметика
Уроци по Английски Лозенец
Онлайн курсове по Немски
Курс по Английски език в София
Изучаване на Английски език по интернет
Английски език a1
Школи по Английски език Бургас
Частни уроци по Биология Враца
Учене на Немски език
Английски език онлайн
Езикова школа Варна
Уроци Математика Бургас
Занимални София
Латино танци за деца в Пловдив
Хип Хоп за деца в София
Държавен зрелостен изпит по География
Курсове разговорен Английски
Компютърна грамотност Варна
Курс Испански език Варна
Частни уроци по Немски Велико Търново
Въпроси по География
Частни детски градини Красно село
Компютърни курсове
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ