Регистрирай се
+ Предложи новина

07.11.2018

Петокласник удари учител по гърба и го обвини в побой

Петокласник удари учител по гърба и го обвини в побой

 Дете от столично училище се озова в „Пирогов“ след инцидент в училище. Петокласникът е приет със съмнение за комоцио, а лекарите в спешната болница открили и следи от удари по тялото му. Инцидентът е станал в столичното 70-о СОУ "Св. Климент Охридски" в квартал „Модерно предградие“. Момчето твърди, че учителят по физическо го е пребил, но според полицията няма данни той да го е нападнал. То се оплакало от световъртеж след случката, извиканата линейка пристигнала на осмата минута и го отвела до болницата. Там ученикът се оплакал от преподавателя. Директорът на школото обаче твърди обратното, че петокласникът е посегнал пръв на учителя. По думите му, детето е проблемно, то нахлуло в час на третокласници и вероятно след забележка, е ударило учителя. Ученици също потвърдиха тази версия. Учителят, ударен от детето, е в полицията, за да подаде жалба.

 Това не било първият случай, в който детето не се държало добре в училище, обясни директорът на школото Величка Таседжикова. Ученикът решил да избяга избяга от часа по български език и литература и се отправя към спортната площадка. Там се присъединил във вече започналия час по физическо на друг от третите класове. Когато учителят вижда хлапето, го моли да се върне в час и да не пречи на другите деца. Първоначално то отказва, но в последствие решава да си тръгне. Преди това обаче момчето минава зад преподаваля по физическо и го удря по гърба. Учителят се обърнал и попитал защо го е направило. Казал му, че утре ще бъде наказано. Момчето се уплашило и избягало. Час по-късно се върнало с майка си и половината квартал.

 По думите на директорката, детето е добре, но започнало да обяснява, че му е лошо и ще повръща, затова и се обадили на тел. 112. Таседжикова обясни, че в училище е имало сестра, но не пожелали помощ от нея. Директорката разказа, че това не е първият проблем с този ученик. Той бил натрупал голям брой отсъствия, проявявал агресия в училището. Семейството му също било проблемно.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече