+ Предложи новина
26.09.2016

Патриотичен надпис грейна над пловдивско училище

Патриотичен надпис грейна над пловдивско училище

  От дни на покрива на пловдивското учлище "Черноризец Храбър" са монтирани възрожденските думи на Паисий Хилендарски: „Българино, знай своя род и език". Надписът е поставен за новата учебна година. Буквите са в жълт цвят и светят през нощта. Огромното послание се вижда отдалече и всеки ден зарежда учениците с патриотичен дух.

  "В днешно време много хора се отказват от своя роден български език. Това не трябва да става, защото България е нашата родина и да знаем нашия език, да го почитаме и да вярваме в него и да не се отказваме. Tова е един надпис, който ти вдъхва увереност. Щом разбереш с какво е свързан, с „История Славянобългарска", Паисий Хилендарски въобще всички тези велики българи, тази велика история българска. Затова трябва да се гордеем, че сме българи. Надписът цели да вдъхва самочувствие на учениците, а също и да помнят историята, както и да бъдат по-упорити в бъдещето", казва директорката на СУ "Черноризец Храбър" Елена Кисьова.

  Инициативите с патриотичен дух в училището ще продължат. Скоро ще бъде обособен музей на историята. От учебното заведение се надяват и други училища и институции да последват техния пример.

Връзка: www.news.bnt.bg

Оценка 4.96 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ