+ Предложи новина
18.01.2018

Партия за сливането на сливенските училища: Закривате училище на 110 години

Партия за сливането на сливенските училища: Закривате училище на 110 години

  В Сливен стартира мащабно безчинство в образованието, което предвижда механично сливане и обединяване на начални, основни училища и гимназии, за да се изпълни планираното от Министерството на образованието и науката преминаване на едносменен режим на обучение до 2021 г. За това алармира Единна народна партия в съобщение до медиите. Според съобщението стартът на т.нар. реформа е планиран от бившия ресорен министър Меглена Кунева, но се реализира при сегашния министър Красимир Вълчев. "Общото между двамата е работата им в правителство на ГЕРБ и фактът, че нито единият, нито другият са проучили базата на всяко едно училище и не са осъзнали факта, че става дума за институции, а не просто за сгради. Като всяка недомислена реформа отговорността е оставена в ръцете на местните власти, така че ако тя е успешна позитивите да се консумират от Министерството на образованието, а ако е провал – да го отнесе местната власт. И точно това се случва", пишат от ЕНП.

 По думите на партията срещу кмета на Сливен са застанали родители, учители, деца, директори и общ педагогически персонал. "Това не е оправдание за неграмотността на един кмет да закрие едно от най-старите училища в страната НУ „Васил Левски“, което е отворило врати преди 110 г., преливайки го в друго основно училище или преливайки профилирана гимназия в основно училище", категорични са те. Според тях е очевидно, че невежеството е обхванало всички етажи на властта.

 От партията настояват преминаването в едносменен режим на обучение да бъде уреден чрез съвместно използване на сграден фонд или отделяне на средства за построяването на нови сгради, но не и чрез сливане и заличаване на училища, и гимназии. Според тях ако някой има съмнение в качеството на обучение на даденото училище, то законовият начин е атестация и тя не бива да се смесва с демографията и елементарната инфраструктура. "Надяваме се министърът да не е забравил кой отговаря за образованието в страната, а кметът да не гледа на училищната инфраструктура с магистралния патос на неговия началник, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева. Вярваме, че разумът ще надделее, преди да надделее друго правителство, което ще се изправи пред същия проблем", завършват от партията.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Тестове по Немски език а1
Брейк уроци
Йога курс онлайн
Уроци по Китара София
Курс по Народни танци уроци
Препоръчайте ми сериозен курс по Гръцки език
Уроци по висша Математика Варна
Уроци по Гръцки език София
Частни детски градини Сухата река
Английски език а1.1 - безплатни видео уроци за самоподготовка
Курсове по Френски Варна
Изучаване на Английски език онлайн
Курсове Народни танци
Курсове по Немски език Русе
Клуб по Спортни танци Пловдив
Индийски танци уроци online
Латино уроци
Йога Пловдив
Матури по БЕЛ
Учи Английски Онлайн
Балетни школи в Пловдив
Индивидуално обучение по Български език
Народни танци Младост 3
Урок по Български език
Курсове Ноктопластика Пловдив
Частен учител по Английски език София
Шофьорски Курсове Младост
Спортни танци Стара Загора 2014
Уроци по Пеене Русе
Италиански език София
Уроци по Математика Обеля
Английски език упражнения
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ