Регистрирай се
+ Предложи новина

10.01.2019

Отлична оценка от състезание на ПУ те прави студент още през февруари

Отлична оценка от състезание на ПУ те прави студент още през февруари

  Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира на 2 февруари 2019 г. от 11.00 часа Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Освен че ще проверят нивото на своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат като студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през месец юни. Това важи за следните специалности: „Българска филология”, „Славистика”, „Български език и корейски език”, „Български език и китайски език”, „Български език и руски език”, „Български език и френски език”, „Български език и италиански език”, „Български език и новогръцки език”, „Български език и турски език”, „Български език и история”, „Български език и испански език”, „Български език и немски език”, „Български език и гражданско образование” и най-новата бакалавърска програма „Български език и португалски език”. Състезанието ще се проведе в сградите на Пловдивския университет, като залите ще бъдат допълнително уточнени.

 Времетраенето е 3 астрономически часа. Форматът ще бъде много близък до този на държавния зрелостен изпит. Примерни задачи са публикувани на следния линк: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/en/primerni-zadachi-bel

 Участието в състезанието е безплатно, в деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само личната си карта. Те ще работят по два равнопоставени модула - езиков и литературен. Класирането се осъществява по точки, които се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване за специалност във Филологическия факултет на Пловдивския университет получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща и няма да зависи от оценките на матурата, стига последната да бъде успешно издържана. В рамките до 15 дни след провеждането на изпитния формат резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет.

 Желаещите да се включат в състезанието трябва да попълнят форма за регистрация на сайта на факултета: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/en/registratsia-bel.

 Срокът за регистриране за участие в състезанието е до 29.01.2019 г., вторник, включително. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъде обявен на 31.01.2019 г.

Източник: www.marica.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по История за 7 клас
Курсове по Математика за деца
Курс по Английски Русе
Клуб по Спортни танци Плевен
Курсове по Арабски
Детска Футболна школа
Курс по Испански Варна
Пилатес в София-център
Как се учи Английски език
Курсове по Испански за начинаещи
Урок по Френски
Курсове по Руски Варна
Тренировки по Футбол за деца
Уроци по Рисуване за деца
Обучение по Информатика
Английски език а1.1 - безплатни видео уроци за самоподготовка
Курс Компютърна грамотност
Латино клуб София
Курс Испански език
Курсове по Испански Пловдив
Английски език онлайн
История 6 клас
Уроци по Испански София
Частни уроци по Английски език София
Школи по Английски език Велико Търново
Фризьори
Боксови зали в София
Модерен Балет деца
Онлайн изучаване на Английски език
Школи за Народни танци в Пловдив
Курсове Немски София
Уроци по Пиано за деца София
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече