+ Предложи новина
10.01.2019

Отлична оценка от състезание на ПУ те прави студент още през февруари

Отлична оценка от състезание на ПУ те прави студент още през февруари

  Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира на 2 февруари 2019 г. от 11.00 часа Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Освен че ще проверят нивото на своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат като студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през месец юни. Това важи за следните специалности: „Българска филология”, „Славистика”, „Български език и корейски език”, „Български език и китайски език”, „Български език и руски език”, „Български език и френски език”, „Български език и италиански език”, „Български език и новогръцки език”, „Български език и турски език”, „Български език и история”, „Български език и испански език”, „Български език и немски език”, „Български език и гражданско образование” и най-новата бакалавърска програма „Български език и португалски език”. Състезанието ще се проведе в сградите на Пловдивския университет, като залите ще бъдат допълнително уточнени.

 Времетраенето е 3 астрономически часа. Форматът ще бъде много близък до този на държавния зрелостен изпит. Примерни задачи са публикувани на следния линк: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/en/primerni-zadachi-bel

 Участието в състезанието е безплатно, в деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само личната си карта. Те ще работят по два равнопоставени модула - езиков и литературен. Класирането се осъществява по точки, които се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване за специалност във Филологическия факултет на Пловдивския университет получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща и няма да зависи от оценките на матурата, стига последната да бъде успешно издържана. В рамките до 15 дни след провеждането на изпитния формат резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет.

 Желаещите да се включат в състезанието трябва да попълнят форма за регистрация на сайта на факултета: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/en/registratsia-bel.

 Срокът за регистриране за участие в състезанието е до 29.01.2019 г., вторник, включително. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъде обявен на 31.01.2019 г.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курсове Компютърна грамотност София
Индийски танци
Yoga Йога
Курсове по Английски език Бургас
Фризьор Варна
Английски курс
Частни уроци по Литература София
Уроци по Български език за чужденци
Изучаване на Руски език
Латиноамерикански танци Самба
Уроци уеб сайтове
Уроци по Плуване за възрастни София цени
Летни курсове по Английски за деца
Тренировки по Волейбол в Бургас
Курсове Испански език София
Тестове по Немски език онлайн
Уроци по Математика Дружба
Курсове по Немски в Пловдив
Курсове за готвачи
Частна детска градина София Драгалевци
Граматика на Английски език
Частни уроци по Френски език Варна
Салса Латино танци
Частни уроци по Френски език София
Уроци по Математика Варна
Курсове по Френски език София
Онлайн уроци по Руски
Зумба София център
Английски език за 6 клас
Курсове Испански език
Курсове по Английски Русе
Частни уроци по Испански цена
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ