+ Предложи новина
23.02.2018

Откриват средно училище в добричко село

Откриват средно училище в добричко село

 В Добричка община се открива първото средно училище, което ще отвори врати за новата учебна 2018-2019 година, съобщават от кметската управа за издадената заповед от министъра на образованието и науката. С решение на общинския съвет Обединеното училище в село Карапелит се преобразува в Средно училище "Никола Вапцаров". Новият статут на учебното заведение е шанс за всички ученици в Карапелит и близките села, включително от най-бедните слоеве и етническите малцинства, да не отпадат от образователната система и да продължат обучението си до дванадесети клас, като придобият и професионална квалификация.

 В училището вече е разкрита паралелка по професията "Работник в хранително-вкусовата промишленост", посочват от общината. Училищната сграда в Карапелит е санирана, разполага с 12 добре обзаведени класни стаи и кабинети, физкултурен салон, спортни площадки и други. В училището е осигурена база за обучение по информационни и комуникационни технологии, има и капацитет за професионално обучение, отбелязват от кметската управа.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ