+ Предложи новина
06.10.2021

От началото на учебната година броят на карантинираните деца се е увеличил 4 пъти

  Над 600 паралелки са в дистанционно обучение и 32 са групите в детските градини. Това съобщи просветният министър проф. Николай Денков. Той уточни, че спрямо началото на учебната година 4 пъти са се увеличили карантинираните деца и около 2 пъти карантинираните учители.

 Габрово попада в тъмночервената област и от там се налага ротационно присъствие и съответно електронно обучение, заяви министърът. „Това, което правим в Габрово, ще бъде, ако се наложи, приложено и другаде. Първи до четвърти клас и предучилищните групи остават присъствено, другите класове по една седмица ротационно се сменят в училище“, каза той.

 Министърът посочи, че в момента около 1,2 е процентът средно за страната на карантинираните ученици и учители. Но има вариации – и някои области с малко над 2%, в други области са около 0,5%. „Това отново показва, че в различните области има различно отношение към мерките и спазването им. Ние нямаме друг начин за момента да задържим децата в училище, освен да ги предпазим доколкото може от заразяване“, каза той. Още преди началото на учебната година Денков обяви, че при 10% заразени ученици или учители преминаваме към онлайн обучение.

 Днес посочи, че няма никаква съществена промяна на насоките. „Единствено уточнихме, че тези 10% могат да бъдат по випуски, няма нужда в цялото училище да бъдат 10%. Уточнението преди няколко дни го изпратихме като упътване, като обяснение към РУО-та и от към директорите на училищата. Ако 10% в даден випуск са карантинирани или болни, може да излезе випускът в ротационно обучение или изцяло в електронно обучение, няма нужда да бъдат 10% в цялото училище“, обясни той.

 Той посочи, че 4 училища в страната са изцяло на онлайн обучение в момент. „Малко над 600 паралелки са в дистанционно обучение и 32 са групите в детските градини“, каза проф. Денков. Точните цифри, които посочи са 654 паралелки и групи - от тях 622 са паралелките и 32 са групите в детските градини. Училищата са в с. Света Петка, Велинградско, с. Владо Тричков – Своге, и две училища в гр. Бяла, Русенско. Една детската градина, която в с. Мокреш, област Монтана.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.96 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Математика 4 клас презентации
Народни танци за деца в Бургас
Английски език
Индивидуални уроци по География
Вечерен курс по Испански език
Индивидуално обучение по Немски език
Нивата в Английския език
Хоро в София
Йога студио София
Спортни танци видео
Спортни танци Албена 2014
Курсове по Испански за начинаещи
Курсове по Английски Варна
Курс по Френски онлайн
Уроци по Салса онлайн за начинаещи
Курс по Английски София
Курсове по Фотография
Интерактивни уроци по Английски език
Йога Медитация и Пилатес
Английски Български преводач
Езикови школи София
Английска граматика
Уроци по Брейк танци
Разговорни Курсове по Английски
Яки Брейк танци
Специализирани компютърни курсове София
Балет за деца София
Ноктопластики София
Курсове по Биология
Курсове по Английски Бургас
Частни уроци по История Варна
Текстове на Английски
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ