+ Предложи новина
15.07.2021

От МОН похвалиха онлайн уроците като важен инструмент на образователната система

 След изминалата трудна година за образователната система заради COVID пандемията и обучението в електронна среда Министерството на образованието анализира в момента резултатите от дистанционното обучение. Има положителни тенденции: резултатите от изпитите на учениците са добри, повишиха се дигиталните умения. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева по време на Кръгла маса на министрите в рамките на Световната среща за образование. 

 Пандемията обаче е обърнала положителната тенденция от последните години за намаляване на броя на отпадналите от системата на образованието деца. "Имаше негативен ефект както върху учениците, така и върху учителите и върху уязвимите групи", коментира зам.-министър Пеева. По време на срещата тя заяви, че МОН разработва указания и мерки, за да е подготвена системата за следваща вълна на пандемията и да започне безпроблемно новата учебна година. "Сред мерките е информационната кампания съвместно с Регионалните управления на образованието за ваксиниране на учителите и заетите в детските градини", посочи Пеева.

 Срещата, организирана от ЮНЕСКО, събра онлайн представители на над 50 държави и организации по света, които дискутираха негативното влияние на COVID кризата върху образованието по целия свят.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.96 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ