+ Предложи новина
15.03.2017

От догодина УХТ в Пловдив въвежда дистанционна форма на обучение

От догодина УХТ в Пловдив въвежда дистанционна форма на обучение

  От следващата учебна година редовното обучение в УХТ вероятно ще бъде комбинирано с елементи на дистанционната форма, съобщи ректорът проф. Кольо Динков. Идеята е да се намалят  теоретичните лекции, които изискват присъствие. Част от материала ще е на разположение на студентите в онлайн платформа и те ще го теглят у дома. Остават обаче упражненията във вуза. Не може в инженерни специалности подготовката да е изцяло дистанционна поради практическата насоченост, обясни ректорът.

 Комбинирането на двете форми  вече е отчетено като удачно при апробация със задочниците през февруари. През втория семестър ще има още една, а наесен се очаква схемата да се приложи и за редовните. В платформата вече са качени над 600 лекции, упражнения, тестове, помагала. Следващата учебна година ще стартира и с изцяло обновени учебни планове за магистри и бакалаври. Заради предпочитанията на бизнеса към специалисти с по-широка подготовка вузът е променил структурата на някои специалности, така че да включват повече специализации.  Базовата подготовка ще е еднаква за всички студенти в даденото направление през първите 2 г., а тесен профил ще се избира в трети курс. Така например в специалност „Технология и качество на храните”  в последните 2 години ще може да се избере  специализиране в областта на месото и рибата, млякото и млечните продукти или пък на плодове и зеленчуци.

 Който запише „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти”, след базовата подготовка ще може да специализира в посока зърнени, фуражни, хлебни и сладкарски изделия, да предпочете захарни изделия и нишесте или пък да се насочи към мазнини, етерични масла, парфюмерия и козметика. Четвърта специализация в тази специалност  е тютюн и тютюневи изделия. В „Анализ и контрол на хранителните продукти” се добавя и фокус екология, а възможните специализации там са: анализ и контрол на храните, химия и микробиология, екология и контрол при производството на храни.

 От предстоящата учебна година УХТ ще има бакалавърски програми на френски и английски език, разчитайки чрез тях да привлече чужденци в атрактивни специалности като "Храни, хранене и диетика" и "Технология и дизайн  на храни и ароматни продукти". Обсъжда се и двустранно споразумение с Казахстан за обучение на студенти на руски език и издаване на двойни дипломи.

 Междувременно университетът рекламира програмите си сред наши сънародници в Украйна и Молдова, които да пратят децата си да следват под тепетата по държавната спогодба, която тази година разшири периметъра си.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Спортни танци Стара Загора 2014
Уроци по Български език за 7 клас
Детска Футболна школа
Уроци по Английски език в Люлин
Уроци по БЕЛ за 7 клас
Частна детска градина София Гоце Делчев
Разговорен Немски онлайн
Олимпиада по География
Частна детска градина София Манастирски ливади
Ащанга Йога
Уроци по Китара Варна
Курсове Турски език
Частни детски градини Красна поляна
Народни танци в Пловдив Кючук Париж
Йога Студентски град
Тенис тренировки Варна
Немски за начинаещи онлайн безплатно
Народни танци Варна за деца
Плуване техника
Латино танци цени
Школа по Гръцки език
Курс Английски език
Уроци по Турски език за начинаещи
Уроци по Френски език
Матура по История
Йога у дома
Английски за 3 клас
Уроци по Математика София Дружба
Индийски танци за деца
Курсове Бургас
Частни уроци по Английски Пловдив
Народни танци за деца в Младост
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ