+ Предложи новина
28.09.2018

От догодина учениците от ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница ще имат нов физкултурен салон

От догодина учениците от ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница ще имат нов физкултурен салон

 С 205 хил. лв. общинската администрация в Дупница изгражда нов физкултурен салон за учениците от ОУ „Неофит Рилски“ в града. Повече от 15 години възпитаниците на учебното заведение нямаха възможност да тренират, тъй като сградата бе опасна и запечатана от кметската администрация.

  "От идната учебна година, учениците на ОУ "Неофит Рилски" ще имат модерна и просторна зала, която ще може да се използва за практикуване на няколко спорта. Знаете, че досегашната зала не се използваше повече от 15 години, защото бе опасна. До дни трябва да стартира премахването й, за да може след изготвянето на проекта и съгласуването му - да стартира самото изграждане. От есента на 2019 г. година пък, най-големият квартал в Дупница – ж.к. „Бистрица“, ще се радва на нова детска градина", обяви кметът на Дупница, инж. Методи Чимев.

 Вече са избрани и фирми, които ще извършат строителните дейности на двата обекта. "Стройкомерс" ще строи детското заведение, което ще бъде за 100 деца, а "Стандарт Строй 2003" ЕООД ще изгради новия физкултурен салон. Срокът за проектиране и приключване на строителните дейности е 240 дни, уточниха още от общинската администрация в града.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ