+ Предложи новина
16.06.2016

От днес започва записването за общинските и държавните училища след VII клас

От днес започва записването за общинските и държавните училища след VII клас

  Днес започва подаването на документи за участие в приема на ученици в държавните и в общинските училища след завършен VII клас. Учениците подават своите документи в училища-гнезда, определени от Регионалните инспекторати по образование. Сред документите са заявление за участие в класиране с подредени желания по образец, удостоверение за завършен VII клас, което включва копие и оригинал. Децата трябва да носят още служебна бележка с резултатите от Национално външно оценяване с допълнителен модул, акт за раждане на ученика, както и копие на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на ученика, ако кандидатства в професионална гимназия.

 Класирането се извършва електронно и списъците с приетите ученици на първи етап на класиране се обявяват до 27 юни 2016 г. Записването на приетите в първото класиране или подаването на заявления за участие във втори етап на класиране е от 28 до 30 юни 2016 г.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ