+ Предложи новина
16.05.2017

От 300 до 800 лева месечно за частна детска градина

От 300 до 800 лева месечно за частна детска градина

  Месечната такса за детска забавачка в столицата може да достигне суми, които са далеч над средната заплата в страната. Става въпрос за поне 1000 лева месечно, когато говорим да се грижат за малките ни деца на частно. Частната детска градина в София върви около 500 лева месечно, твърди в. "Монитор", позовавайки се на данни от своя проверка. Според данни на Министерството на образованието и науката у нас има 94 частни детски градини 73 от които са в София. Всъщност диапазонът в цената върви от 300 до 800 лева, когато говорим за частна детска градина, като всичко зависи от предлаганите от заведението услуги.

  Платените детски заведения разполагат със собствена кухня и спортна площадка, постоянен медицински контрол и консултации с психолог и логопед. Ученето се редува със занимания по музика, танци, изкуства и спорт. Частните заведения осигуряват чуждоезиково обучение и транспорт от врата до врата, но в повечето случаи това вдига месечната такса. В по-малките градове в частните забавачки или парти клубове цената излиза по-тънко от 200 до 300 лева, но децата са настанени в малки помещения, без спортни съоръжения, а родителите носят храна от вкъщи или доплащат най-малко 5 лева за закуска и обяд.

 В Пловдив семействата трябва да заделят около 400-500 лева за частна детска градина. Във Варна пък руснаци дават по 1000 лева на месец на професионални забавачки, за да гледат децата им. Наред с възпитанието на хлапетата обаче те искат лелките да говорят родния им език, а понякога им връчват метли и ги карат да готвят.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ