+ Предложи новина
21.08.2017

От 21 до 25 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите в НАТФИЗ

От 21 до 25 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите в НАТФИЗ

  НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ стартира кандидатстудентската кампания, която ще определи първокурсниците в 69-та учебна академична година. От 21 до 25 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите. Какъв ще бъде броят на подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция, ще може да се определи едва след последния ден – 25 август.

 Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат 190 първокурсници в 16 бакалавърски и 6 магистърски програми, съобщиха от академията. Бакалавърските програми, из между които бъдещите възпитаници на Академията могат да избират са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Танцов театър, Режисура за драматичен театър, Сценичен и екранен дизайн, Сценография за куклен театър, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация и виртуален дизайн, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика, Филмов и телевизионен звук, и специалността Филмово и телевизионно продуцентство, която е нова за Академията. Нулева година е обявена за специалностите: Театър на движението – Пантомима и Режисура за куклен театър. Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Публична реч, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство и Естетика на приложната фотография.

 Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Пламен Марков и проф. д-р Ивайло Христов, проф. Пламен Марков ще поеме и първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Проф. Боньо Лунгов ще води клас Актьорство за куклен театър, проф. д-р Чайка Петрушева – Сценичен и екранен дизайн, доц. Ясен Вълчанов ще ръководи Театър на движението – Танцов театър, а проф. д.н. Камелия Николова – Театрознание и театрален мениджмънт. Проф. д-р Станислав Семерджиев, проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Светослав Овчаров, проф. д.н. Мая Димитрова, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, доц. Юрий Дачев, доц. Любомир Христов, доц. Росица Илиева и доц. Владислав Будинов ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства“. Таксата за участие във всеки от изпитите е 50 лв. За всички бакалавърски специалности от факултет „Сценични изкуства“, те се провеждат в три кръга, а за магистърските специалности в същия факултет, изпитните кръгове са два.

 От миналата година, сериозна промяна е въведена в методологията на изпитите при кандидатите за специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране. Кандидат-студентите на факултета, ще могат да се явяват и във втори профил, независимо дали кандидатстват и в специалност на факултет „Сценични изкуства“.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Online Английски за начинаещи
Езикови школи София
Уроци по Математика Обеля
Частни уроци по Математика
Пилатес за жени
Уроци по Руски език София Младост
Английски език в Англия
Български Народни танци
Учене на Английски Онлайн
Йога Лозенец
Частни уроци по Китайски език София
Уроци по Френски език София
Частни детски градини Хиподрума
Уроци Пиано Варна
Уроци по Тенис на корт София
Курсове по Математика за 3 клас
Латино танц уроци
Компютърни курсове Пловдив
Курсове по Български език за чужденци
Латино танци Велико Търново
Учител по Химия София
Подготовка по Английски
Руски език за начинаещи 2009
Руски език София
Частни уроци по Литература Смолян
Клуб Салса
Уроци по История за 5 клас
Школа по Гръцки език
Футбол за деца София
Курсове по Английски в Англия
Клубове за Народни танци Варна
Народни танци София начинаещи
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ