+ Предложи новина
02.02.2018

Освободиха директорката на детската градина, в която деца разучаваха танц с бой

Освободиха директорката на детската градина, в която деца разучаваха танц с бой

  Уволнена е директорката на детска градина "Брезичка" в Бургас заради сигнал за насилие от страна възпитателки над деца в една от групите. Това съобщи заместник-кметът по образование в Общината Йорданка Ананиева. Събка Недева е освободена от поста заради това, че не е оказала контрол върху педагозите. Отстранена от работа е и помощник-директорката Ваня Стоянова, напуснала по собствено желание е възпитателката Милена Иванова, срещу която е подаден сигнал в прокуратурата. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, но като се върне на работа също ще поднесе своята административна отговорност. Мерките в детската градина се наложиха, след като в социалните мрежи бе пуснат клип, на който се вижда как учителки бият и обиждат възпитаниците си. Местата на отстранените от работа ще бъдат заети от работещи в градината. Една от учителките в момента е в отпуск, но той ще бъде прекратен, за да може тя да започне работа още в понеделник, предава БТА. 

 От понеделник детската градина ще има временно изпълняващ длъжността директор. След това ще се обяви конкурс за нов директор и нов състав. От началото на другата седмица с децата започват работа психолози. От понеделник ще започне и монтирането на камери за видеонаблюдение в детската градина.

 До десет дни трябва да приключи проверката за сигнала на насилие над деца в детската градина, казаха от Районната прокуратура в Бургас. Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина с оглед предмета на проверката.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Школа по Математика Габрово
Частна детска градина София Дружба 2
Хип Хоп танци видео
Тестове по Счетоводство
Курс Фризьор София
Как да науча бързо Английски
Нива Английски език
Курс по Йога за начинаещи
Курс Английски език София
Уроци по Биология за 10 клас
Частен учител по Математика
Уроци по Плуване за възрастни в Пловдив
Немски език видео уроци
Азбука на Немски
Частни уроци по Английски език Бургас
Салса видео уроци
Частни уроци по Литература Плевен
Уроци по Плуване за деца в Перник
Урок по Плуване
Компютърна грамотност за абсолютно начинаещи
Индивидуални уроци по Балет
Бизнес Английски Онлайн
Компютърни курсове Бургас
Китайски език ЮЗУ
Латино танци за деца в София
Курсове по Декупаж
Тренировки по Тенис на маса Бургас
Интензивни уроци по Английски
Как да науча Английски език
Курсове по Английски Пловдив
Изучаване на Английски език по интернет
Уроци по История Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ