+ Предложи новина
17.07.2015

Освен вечерен час за учениците, Бургас въвежда и тест за наркотици в училищата

Освен вечерен час за учениците, Бургас въвежда и тест за наркотици в училищата

  Задължителен тест за употреба на наркотици, през който да минават учениците, ще бъде въведен в Бургас от 15 септември. Училищните лекарски кабинети вече са снабдени със слюнкови тестове, които дават резултат веднага. Инициативата е на кмета Димитър Николов. За пълнолетните ученици в 11-и и 12-и клас няма проблем да бъдат тествани, освен ако изрично не откажат, а това би породило съмнения.

"Трябва да се намери законов механизъм за бързо и изненадващо изследване на по-малките, защото сега е необходима декларация от родител, че е съгласен“. Той призова депутатите да приемат възможно най-бързо законодателни промени, които да улеснят тестването на деца. "Депутати, помогнете ми, защото положението е тежко! Родителите дават джобни пари на децата, които в горните курсове достигат и до 50 лв. на ден, смятайки, че това са разходите им за закуска и дрехи, но с тези пари си купуват дрога. Вече не може да се мълчи за този проблем", призова Николов. Той е притеснен, че младежите не броят марихуаната за дрога. Кметът напомни на родителите, че ако се съмняват, че детето им взема наркотици, сами могат да го заведат в училищния лекарски кабинет за изследване. Бургас се прочу и с това, че въведе вечерен час за учениците.

Източник: www.trud.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ