+ Предложи новина
26.02.2021

Осмокласниците в столичното 51-о СУ направиха първата пробна дигитална матура

 Осмокласниците в столичното 51-о СУ „Елисавета Багряна" направиха първата пробна дигитална матура. Вместо на хартия трите паралелки от випуска показаха своите знания английски език, решавайки теста на хромбуци.

 Дигиталният изпит бе възможен с помощта на иновативен шведски софтуер, който е инсталиран на устройствата на учениците. Те имаха на разположение 70 въпроса, с които трябваше да се справят за 90 минути. Най - бързите учениците обаче предадоха своите работи още преди да е изминал и половин час. Част от задачите бяха затворени, други със свободен отговор. Благодаря на софтуера въпросите от теста имаха различна подредба на всеки един от изпитите пред децата. По този начин се елиминира възможността да си подсказват. Те не могат и да търсят помощ от интернет, тъй като достъпът им до всички други приложения по време на изпита е забранен. В пробната матура обаче не бяха включени задачи за слушане, за да не се налага да носят и слушалки, обясни директорът на 51-во училище Асен Александров.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ