+ Предложи новина
01.10.2021

Около 13% от учениците на столичното 119 СОУ отсъстват. Стаматов: Започна се отново

 Наблюдава се увеличение на процента на отсъстващи ученици с грипоподобни симптоми. Това са деца предимно в 5-и клас. Около 200 деца общо не ходят в 119 СОУ, разкри директорът Диян Стаматов. Той потвърди, че има и карантинирани учители. „5-и клас е сигналният випуск. Ако ситуацията е такава, ще имаме доста спешна среща с обществения съвет и ще предложим ротация онлайн обучение. Решението ще бъде дадено от образователния министър", коментира директорът пред Bulgaria on air.

 Стаматов каза, че целта е да не се затварят училища, а само паралелки. В свой пост във фейсбук вчера той докладва, че към 28.09 са отсъствали 168 ученици или малко над 13%.; Имало е два карантинирани класа - 54 ученици; двама учители са с положителен ковид тест, а други десет учители отсъстват. Според Стаматов обаче дистанционното обучение е заплаха за знанията на децата.

 Паралелки от 11 различни училища във Варна са поставени под карантина заради заразени с коронавирус ученици и учители, съобщи на брифинг главният секретар на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова. Има по 1 карантинирана паралелка във всяко училище, в различни възрастови групи. Янкова съобщи на брифинг пред журналисти, че положителните проби за коронавирус при децата и учениците растат.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ