Регистрирай се
+ Предложи новина

15.04.2019

Одобриха печатните и електронните варианти на учебниците от първи до десети клас

Одобриха печатните и електронните варианти на учебниците от първи до десети клас

 Издателство "Просвета" вече има одобрени учебници по всички предмети от първи до десети клас, след като оценителните комисии на Министерството на образованието и науката /МОН/ дадоха максимална оценка за всички нови учебници на издателската група за четвърти и десети клас, съобщават от ведомството. Оценителите одобриха както печатните издания, така и електронните им варианти. За първи път десетокласниците ще имат възможността да учат и по електронни учебници, които отговарят на най-високите европейски стандарти, информират от издателството. В процедурата за нови учебници за четвърти и десети клас издателство "Просвета" е представило най-много заглавия за оценяване.

 "Предлагаме два пълни комплекта по всички предмети за четвърти клас - "Голямото приключение" на "Просвета плюс", и "Чуден свят" на "Просвета- София", е заявила Кина Андреева - главен редактор на издателската група.

 Същите авторски колективи са създали и учебниците за първи, втори и трети клас, които са най-предпочитаните от учителите в страната. Извън двата комплекта за четвърти клас "Просвета" предлага за четвърти клас и по един учебник по чужд език - английски, немски и руски. За десети клас издателската група е създала 15 проекта по всички изучавани предмети, като по някои от тях има по два учебника, дело на различни авторски екипи. Те са с логото на "Просвета", "Просвета АзБуки" и на "Просвета плюс".

 След одобрението от МОН идва вторият важен етап - учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават в училище през следващата 2019/2020 учебна година. За да получи оценка "приложим", един проект трябва да събере най-малко 50 процента подкрепа. От "Просвета" гарантират, че ще доставят на училищата всички печатни учебници в сроковете, определени от МОН.

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече