+ Предложи новина
21.01.2019

Очаква се пик на грипната вълна, в 593 училища няма занятия

Очаква се пик на грипната вълна, в 593 училища няма занятия

 Обявиха грипна ваканция в Пловдив от вторник, 22 януари, до края на седмицата. В 593 училища и детски градини в цялата страна са преустановени учебните занятия, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. И в Добричка област е обявена грипна епидемия след заседание на регионалния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Училищата в областта излизат в принудителна ваканция от днес до края на седмицата.

 Щабът е предприел противоепидемични мерки като е отчел интензитетът на нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания. От Регионалната здравна инспекция вече съобщиха, че през периода 14-17 януари регистрираната заболеваемост е 186.78 на 10 000 души. Най-много са заболелите деца до 4-годишна възраст и във възрастовата група 5-14 години.

 От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. Учебните занятия се преустановяват за периода от 22.01.2019 г. до 27.01.2019 г. До 22 януари, включително, е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен.

 В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40 училища. В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища - ОУ "Св. Климент Охридски"  в с. Кичево, община Аксаково,  и ОУ "Васил Левски" в с. Поляците, община Дългопол. В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“.

 В 113 СУ "Сава Филаретов" в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове. Продължават да не се провеждат занятия в ДГ "Детелина" в с. Черно поле, Видинска област.

 Пик на грипната епидемия се очаква през тази и следващата седмица. Затова здравните власти удължават срока на мерките срещу разпространението на болестта. 

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ