+ Предложи новина
11.06.2020

Очаква се минималните заплати за различните учителски длъжности да бъдат увеличени

Преди дни на Отраслов съвет е бил подписан и нов Колективен трудов договор в системата на образованието. Една от промените в него е по отношение на регламентиране на 80-те лв., които ще получат квесторите на матурите и изпитите от националното външно оценяване, както и членовете не изпитните комисии и директорите, в които се провеждат изпити. Другата новост е даването на 20 допълнителни дни платен годишен отпуск за непедагогическия персонал в детските градини и училищата, които останаха без отпуск заради извънредното положение и затварянето на образователните институции за над 2 месеца. След приключване на учебното време в училищата през учебната 2019/20 г. работният ден на педагогическите специалисти ще се отчита, като в рамките на работното време те ще осъществяват поне 2 астрономическа часа работа, свързани с обща подкрепа, предвижда още новият КТД.

 Той обаче ще е валиден до 25-и ноември 2020 г., когато ще трябва да се подпише нов договор. Преговорите за финансовите параметри по него ще започнат на 30-и юни т.г. Вероятно минималните заплати за различните учителски длъжности ще бъдат увеличени, но все още е рано да се каже с колко. "Сега не е най-уместното време да се говори за увеличение на заплати, когато много хората останаха без работа", казва Стаматов.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ