+ Предложи новина
20.05.2020

Оценките от матурите стават вход за почти всички специалности в СУ

 Академичният съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" одобри промени в Правилника за приемане на студенти за учебната 2020/2021 година. От тях става ясно, че висшето училище ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми. Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити само по биология и химия за специалностите "Медицина" и "Фармация" и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет, съобщи БНР.

 С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет. Кандидатстването в специалност "Право" ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование. Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

  • Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;
  • Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;
  • Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

 Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират в срок до 10 юни 2020 г. единствено чрез електронизирана система. Подалите заявления за отменени кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери с левовата равностойност на заплатената такса. Електронните ваучери могат да се използват като средство за заплащане на такси за подаване на заявления за явяване на кандидат-студентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възстановени след края на кампанията.

 Кандидат-студентите се регистрират за класиране в срок от 22 юни до 3 юли 2020 г. чрез електронизираната система на университета.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ