+ Предложи новина
11.10.2019

Обвиниха учителка, че е хвърлила чин по дете

Обвиниха учителка, че е хвърлила чин по дете

 Учителка по физическо прати четвъртокласничка в „Пирогов“, след като я нарани с чин. Момичето е прегледано и остава под наблюдение в болницата без опасност за живота, обясниха от лечебното заведение. Инцидентът е станал вчера по обяд в 116 ОУ „Паисий Хилендарски“ в софийското село Яна, след като педагожката изляла гнева си върху друго дете, а пострадалото момиче станало случайна жертва. В час по физическо нейна съученичка имала пререкания с учителката. Спорът между тях обаче не приключил с края на часа и продължил в коридора на училището. Закъснявайки, момичето влязло в кабинета по история и седнало на мястото си, а учителката по физическо го последвала. Там тя вдигнала чина, на който седяло и пострадалото дете. Пуснала го рязко и той ударил ученичката, която по-късно била настанена в „Пирогов“.

 Първоначално преподавателката по история забелязала само нараняване от лявата страна на корема, но след като четвъртокласничката се прибирала вкъщи баба ѝ викнала линейка и е откарана в болницата.

 „Звъннаха ми от вкъщи и ми казаха, че госпожата е метнала с чина по детето, което е на 12 годинки и е 20 кила с мокри дрехи. В момента е в „Пирогов” и не знам точно къде е. Причина не мисля, че има, тя е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага. Как си позволява тази госпожа да го направи? Ние си не си бием децата, тя ще ми хвърля чин по детето”, разказва пред бТВ бащата на пострадалото момиче Христо Кондов.

 Подаден е сигнал и в полицията. Образователният инспекторат също се зае със случая. Директорката вече е поискала обяснения от двете учителки, станали свидетели на инцидента. Момичето, което се спорило с госпожата по физическо пък е имало проблеми с дисциплината и преди.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ