+ Предложи новина
02.03.2020

Обучават учениците как да се пазят от коронавируса

 "Ще има указания по-скоро за засилване на мерките за хигиена – това е, което можем да направим на настоящия етап. Да започнат следващата седмица часовете с кратка беседа и указания. По-често да си мият ръцете, по-често да се почиства – обичайни мерки за увеличаване на хигиената." Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев в изявление в МС след извънредно правителствено заседание във връзка с коронавируса, предаде Агенция „Фокус“. Според него "не се налагат особени специфични указания. Това, което имаме към днешна дата, е ограничаване на пътуванията с риск – по-специално Италия и Китай. По решение на родителите, учениците и учителите се отменят визити основно по „Еразъм“ и други пътувания в други европейски страни, но това е по тяхно желание“, допълни той.

 По думите му засега няма случаи в училища и детски градини родители да спират превантивно децата си от занимания заради притеснения от коронавируса. На въпрос какъв е рискът от обявяване на втора грипна ваканция, министърът на образованието посочи, че навсякъде, където има епидемиологична ситуация, реакцията е своевременна след информация, подадена от районните здравни инспекции.

Източник: www.Actualno.com

Оценка 4.88 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ