+ Предложи новина
27.01.2021

Общински съветник пита МОН защо децата трябва да знаят какво е „небинарен“ пол

 Общински съветник от ВМРО реагира остро на формата за регистрация за ползване на програмата за компюрърно моделиране, пусната из българските училища, в която се посочва и "друг пол". По думите му това е платформа, одобрена от Министерството на образованието и науката. Карлос Контрера иска обяснения от ресорното ведомство. "МОН пак спи"?, възмути се той.

 "Що е то небинарен ученик в 3-и клас? Що е то ученик от друг пол в 4-и клас? Кому е нужно това упражнение и според МОН колко точно пола има? Искам точен и ясен отговор от експертите там", категоричен е още Контрера. Той уточнява още, че се е самосезирал след поредица от публикации във социалните мрежи, които е прочел и е направил проверка. "Вчера попаднах на няколко гневни публикации в социалните мрежи на родители на ученици в 3-и и 4-и клас. С право възмутените хора коментираха какви са тези небинарни полове и какво точно значи графа „друг пол".

 Всъщност, се оказва, че това е визуален език за програмиране, подходящ за деца между 8 и 16 години, чиято цел е лесно създаване на игри и мултимедия, за да бъдат обучаващите се по-подготвени за навлизане в компютърното програмиране. Дотук добре. Не става ясно обаче защо и на какво основание въпросната програма за моделиране в регистрационната си форма е разпросранена в българското средно образование с твърдения, че съществува „небинарен“ пол (каквото и да значи това) или „друг пол“... Очевиден е дисбалансът между целения ефект от програмата и това, което тя се опитва да внушава. Що е то небинарен ученик в 3-и клас? Що е то ученик от друг пол в 4-и клас?!

 Отново ставаме свидетели на поредното безумие в образователната ни система, като през задния вход се вкарват всякакви внушения за пети, десети, петнадесети и петдесет и пети пол. Нещо повече – втълпява се на най-малките, че има нещо като „то“, което ни е мъж, ни е жена, а там нещо си – „бинарно“, може би? Кому е е нужно това упражнение и според МОН колко точно пола има? Искам точен и ясен отговор от експертите там.

Цялото това промиване на мозъци взема вече отвратителни размери, особено като се трови съзнанието на децата. Първо беше опитът да се заличат майката и бащата като понятия и да се заместят с „Родител 1“ и „Родител 2“, сега и това. Нямам нищо против въвеждането на нови и модерни модели на обучение, включително на подобни интерактивни форми и програми за компютърно моделиране. Къде е обаче логиката през програмка за направа на проста детска игра да се внушава на деца, че са безполови или разнополови (извън биологично доказаните мъжки и женски пол).

 Контерера настоява МОН да дадат някакво адекватно обяснение, както и да кажат официално, според тях колко пола съществуват на този свят и по-конкретно - на територията на Република България.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Школа по Математика
Тренировки по Тенис на корт
Йога в Русе
Йога за всеки
Уроци по Компютърна грамотност Варна
Клуб по Народни танци Велико Търново
Политическа География
Модерен Балет в Пловдив
Клуб по Народни танци Витоша
Урок по Китара за начинаещи
Урок по Салса
Английски език за 2 клас тестове
Езикова школа в София
Уроци по Английски език Бургас цени
Български език и Литература за 6 клас
Частен учител по Математика
Частни уроци по Български език Бургас
Школа по Китара
Нови Фитнес тенденции Зумба
Изучаване на Английски език онлайн за начинаещи
Интензивен Курс Английски
Курсове по Английски във Варна
It курсове
Бизнес Английски онлайн безплатно
Учи Английски Онлайн
Френски език курсове
Индивидуални тренировки по Карате
Испански уроци
Курс по Рисуване за възрастни
Курс Немски Пловдив
Плуване деца София
Зумба Стадион Васил Левски
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ