+ Предложи новина
17.01.2017

Община Добрич въведе единно меню за всички детски градини

Община Добрич въведе единно меню за всички детски градини

  Община Добрич въведе единно меню за всички детски градини. То е сезонно и важи за всички детски заведения, които ще предлагат еднакви ястия на своите възпитаници, а не както досега - да разработват собствено меню, уточни зам.-кметът д-р Емилия Баева. Менюто е разработено от технолог и е съгласувано с всички нормативни изисквания, с необходимите инстанции и с директорите на детските градини. То включва нови продукти, които са част от здравословното хранене на децата, като спанак, броколи и т.н. Целта е малчуганите да получават по-качествена храна и да растат здрави. От менюто са изключени пържените храни, намалени са тестените закуски. Прибавени са повече плодове, зеленчуци, мюсли. Готви се предимно на пара и се предлагат печени ястия.

 На сайта на Община Добрич в секция „За Добрич" - Образование, се предлага възможност родителите на децата, посещаващи детски ясли или детски градини, да се информират за седмичното меню на децата си.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ