+ Предложи новина
22.04.2020

Община Добрич освобождава от такси за градина и ясла родители, останали без работа

 Родителите на деца, които посещават ясли и градини в Добрич, ще бъдат освободени от заплащането на една месечна такса, когато детските заведения възобновят заниманията. Това предвиждат промени в общинската наредба за местните такси и цени на услуги, които Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание като една от мерките за преодоляване на финансовите последици от кризата с коронавируса. Общината поставя условие поне единият от родителите да е освободен от работа в периода на извънредното положение и да е регистриран в бюрото по труда, за да може семейството да се възползва от облекчението.

 При максимална посещаемост на детските ясли и градини община Добрич събира над 124 000 лева приходи от такси за месец. Едномесечната такса, която няма да платят за децата си родители, останали без работа, ще бъде компенсирана от общинския бюджет. Облекчението е част от пакета икономически мерки, с които ще се намали финансовата тежест върху гражданите.

Източник: www.pronewsdobrich.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ