+ Предложи новина
03.12.2016

Община Бургас обяви Никулден за неучебен ден, но само за учениците

Община Бургас обяви Никулден за неучебен ден, но само за учениците

  Празникът на Бургас Никулден беше обявен за неучебен ден в цялата община, а заповедта идва директно от кмета Димитър Николов. Оказва се обаче, че това важи само за учениците, но не и за техните преподаватели. „Защо да дремем в празни класни стаи? Това е напълно безсмислено, така или иначе никаква работа няма да свършим през деня”, жалват се учители.

 Виолета Илиева – началник на РУО – Бургас - човекът, който трябва да даде отговор на въпроса на учителите, в който има известна доза логика. Тя обясни, че трябва да се прави разлика между „неучебен” и „неработен” ден.

 „В случая денят е обявен от Община Бургас за неучебен. Това означава, че всички учители и цялото ръководството на училищата са на работа. В това число влизаме и ние в РУО, колкото и да ни се иска да почиваме. Който от учителите желае, винаги може да си пусне отпуск – било то платен или неплатен. Директорите на учебните заведения пък решават как точно ще протече денят. Ние сме им дали пълна свобода в това отношение. Почти всички от тях в Бургас също ще са на работа. Само няколко са подали заявление за отпуск”, обясни Илиева.

Източник: www.flagman.bg

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ