+ Предложи новина
05.08.2019

Община Бургас иска да върне старата слава на Морското училище

Община Бургас иска да върне старата слава на Морското училище

 Община Бургас получава Морското училище в града от началото на новата учебна година. Досега то бе държавна собственост. Новината пристигна със заповед на министъра на образованието, с която, считано от 1 септември, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" става общинско училище и ще се финансира от бюджета на общината, съобщиха от пресцентъра ѝ.

 Общината вече предприема конкретни стъпки да върне старата слава на Морското училище и да го направи водещо в морския бизнес. Ще бъдат положени всички усилия за модернизация на материалната база, за оборудването ѝ със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието. Вече имаме опит с изграждането на иновативни училища, заяви кметът Димитър Николов.

 За да стане общинска собственост, Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов, бе задействана процедура, стартирала на 25 юни тази година, когато общинските съветници одобриха предложението на кмета за прехвърлянето на сградите и парцела от държавата на общината.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ