+ Предложи новина
01.06.2017

Обмисля се Националното училище за планински водачи в Черни Осъм да стане защитено

Обмисля се Националното училище за планински водачи в Черни Осъм да стане защитено

  Единственото в страната училище за планински водачи "Васил Левски" в Черни Осъм има бъдеще. То разполага с отлична материална база, екип от професионалисти, условия за провеждане на нормален учебен процес, възпитаване на децата в любов към природата. Това обясни директорът на училището Румяна Велешка. Училището може да кандидатства за статут на училище с национална значение и предстоят срещи със съдействието на Комисията по образование с Министерството на туризма, БЧК, Съюза на автомобилистите, Туристическия съюз, за да се изготвят съвместни инициатива за популяризиране на единственото в страната училище за планински водачи в Черни Осъм.

 Срещите ще продължат като се предвижда и мащабна рекламна кампания, която да популяризира професията планински водач в цялата страна, се реши още на срещата. Образователното дело в троянското село Черни Осъм има повече от 130 годишна история.

 През 2000 година се слага ново начало в училищната история с преобразуването на училището от основно в средно общообразователно с единствената в страната професионална паралелка за Планински водачи. Човекът с най-голяма заслуга за това е дългогодишният директор на училището Минко Занковски - човек, отдал цялата си енергия и живот на училището и планината. Сега то разполага с обновена материална база, нов физкултурен салон, две катерачни стени и компютърен кабинет. До момента средно образование и трета професионално-квалификационна степен са получили над 160 ученици от 8-те завършили випуска.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ