+ Предложи новина
27.06.2015

Няма желаещи да учат занаяти

Няма желаещи да учат занаяти

  Негативен рекорд отбелязаха тази година при паралелката по електрообзавеждане в професионалната гимназия „Гоце Делчев“ в Пловдив. Там след първото класиране заявления са подали едва четирима ученици. Гимназия „Ана Май“ пък през следващата учебна година няма да обучава фризьорки с немски език поради липса на желаещи да овладяват тънкостите на разкрасяването. Не са успели да се класират на някое от желаните места 177 ученици. „Обикновено това са деца, които са посочили твърде малко желания“, обясни председателят на комисията по приема Рангел Райчев. Няма шанс някой от учениците да не бъде приет, тъй като обявените свободни места са равни на броя на учениците, издържали приемните изпити. В класацията на най-желаните училища изненади няма - водят руската, английската, математическата.

Бургас

 Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас и тази година държи първенството по най-висок максимален бал с паралелката си „Математика и изучаване на английски език“. Той е 35,761 от възможни 36, а минималният е 31,005. Елитното училище изпревари немската гимназия „Гьоте“, където балът е 35,488. На трето място се класира природо-математическата гимназия с профил „Биология с английски език“, където балът е 34,975. Четвърта е английската гимназия „Гео Милев“ с 34,464, обясниха от местния просветен инспекторат.

Варна

 Езикът на Шекспир и точните науки са хит и във Варна. Най-високият резултат е 35,854 - за математика с изучаване на английски език в Математическата гимназия. Минималният бал за прием в тази специалност е 32,890. Малко по-висок е прагът за влизане в немска паралелка в Първа езикова гимназия - 33,072, а максималният е 35,708.

Благоевград

 Както всяка година, и сега природо-математическата гимназия в Благоевград е с най-висок бал - минималният е 25,650. На второ място е езиковата гимназия „Акад. Л. Стоянов“. Там максималният успех е 35,598 точки, а минималният е 28,300. Тревожно е, че в сравнение с миналата година успехът в тези училища е паднал с малко повече от една единица, коментираха преподаватели от югозападния град.

Русе

 В Русе отличниците се разпределят между математическата, английската гимназия, Професионалната гимназия по икономика и управление, както и СОУ за европейски езици, съобщиха от местния просветен инспекторат.

Шумен

 В Шумен най-високият бал е 35,816 - за информационни технологии с немски език в Математическата гимназия.

 

Източник: www.presa.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ