Регистрирай се
+ Предложи новина
20.03.2020

Няма да има промяна на правилата за прием на първокласниците в София

 Кандидатстването за първи клас в София ще се извършва онлайн, промяна в правилата няма. Не се очакват проблеми заради извънредното положение в страната, съобщи за БНР директорът на дирекция „Образование“ в Столичната община Мария Минчева.

 До 30 март всички училища на територията на столицата трябва да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. Ще бъде качена и информация за заявленията, реда и начина за приемането им онлайн - с електронна система на училището или на имейл. Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

 Списъкът с прилежащите райони вече е актуализиран и качен на сайта на Столичната община, каза още Мария Минчева.  и добави, че не се очакват проблеми при кандидатстването предвид пандемична обстановка. Заявления за прием в първи клас ще се приемат от 21 април до 21 май. Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа. Няма промяна в правилата за прием и остават в сила тези от миналата година, водещ принцип продължава да бъде уседналостта.

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ