+ Предложи новина
04.08.2016

Новите училищни директори подписват договорите си

Новите училищни директори подписват договорите си

  Избраните в края на юли нови директори на четири училища в област Добрич вече подписват договорите си, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. От миналия петък е встъпила в длъжност инж. Марияна Дражева – директор на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов”. Днес бе подписан договорът на Маргарита Манева, която оглавява СОУ „Св. Климент Охридски“. В края на работната седмица ще сключат трудовите си договори Светла Иванова, която ще ръководи СОУ „Любен Каравелов“, и Цанка Райкова – новият директор на ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово. За учебните заведения - ОУ „Йордан Йовков” в Каварна и Професионалната гимназия за транспорт, обслужване и лека промишленост нямаше избрани нови директори и там длъжността продължава да се изпълнява от досегашните.

 В професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван-Асен ІІ" в Хасково преподавателката по български език Невена Добрева поема шефството от дългогодишния директор Александър Батимов. Предаването на поста стана на кафе и чаша студена минерална вода. “Тя отговаряше за всички тържества в гимназията и беше перфектна, по-добра едва ли има в града. Пожелавам й в училище да е безкраен празник и всички да са щастливи. Добрева има и организационен опит”, каза Батимов за своята наследничка. Той призна, че не е очаквал Добрева да се кандидатира и да спечели конкурса, но отново й пожела успех. Невена Добрева от своя страна заяви, че Батимов винаги е добре дошъл в гимназията. Доскорошният шеф на гимназията се стяга за Балкана. "Ще почивам на Банско, дори се бях притеснил, че заради предварително обявените срокове ще трябва да променям резервациите". След като приключиха с кафето, Батимов връчи на новия директор символичния ключ. Невена Добрева е завършила Пловдивския университет, преподава в Дървото от 2004 година. Преди това е била учител в хасковските училища ОУ "Любен Каравелов" и "Св. св. Кирил и Методий". В специалността "Строителство и архитектура" има 2 свободни места, но и те най-вероятно ще бъдат заети в близките дни.

 Освен в Хасково в още три населени места встъпиха в длъжност нови директори на училища. Начело на СОУ “Св. Климент Охридски” в Симеоновград е Теодоринка Иванова. Свиленградското ОУ “Любен Каравелов” ще се ръководи от Стефан Каймаков. Директор на училището в Ябълково ще бъде Елза Видева. Не е избран кандидат, който да оглави школото в село Железино.

Източници: www.topnovini.bg  www.marica.bg

Оценка 4.83 от 40 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ