+ Предложи новина
23.02.2017

Нови такси в Софийския университет

Нови такси в Софийския университет

 Академичният съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" прие предложението на деканите и за новоприетите студенти за учебната 2017/2018 година в шест факултета на СУ таксите за обучение ще останат като миналогодишните, а в другите десет факултета бяха приети различни промени за повишение на таксите в някои от специалностите. Има и факултет, в който таксите се намаляват за студентите в редовно обучение на специалността "Математика" във Факултета по математика и информатика - от 800 лева на 640 лева за новоприетите студенти. Първокурсници, приети с максимален бал в специалностите "Математика" и "Статистика", ще бъдат освободени от такса за първата година на обучение.

 Без промяна остават таксите за обучение на новоприети студенти, докторанти и специализанти в Биологическия факултет, Медицинския факултет, Факултета по журналистика и масова комуникация, Физическия факултет, Факултета по педагогика и в Юридическия факултет.

 Увеличават се таксите за обучение на новоприети студенти и докторанти в Богословския факултет - за редовно обучение - от 540 лева на 560 лева, а за задочно обучение - от 246 лева на 300 лева.

 В Геолого-географския факултет за редовно обучение в специалността "Регионално развитие и политика" таксите се повишават от 380 лева на 420 лева, за задочно обучение в същата специалност - от 150 лева на 300 лева, а за задочно обучение в специалността "Туризъм" - от 150 лева на 420 лева.

 В Историческия факултет таксите за редовно обучение се повишават от 590 лева на 600 лева, за задочно обучение - от 200 лева на 400 лева, за задочно обучение на докторанти - от 450 лева на 900 лева.

 В Стопанския факултет таксите за редовно обучение в специалността "Стопанско управление" се повишават от 380 лева на 460 лева, а за редовно обучение в специалността "Икономика" - от 340 лева на 460 лева.

 Във Факултета по класически и нови филологии таксите за редовно обучение в специалностите "Японистика", "Кореистика" и "Южна, Източна и Югоизточна Азия" се повишават от 590 лева на 690 лева, а за задочно обучение на докторанти - от 600 лева на 1000 лева.

 Във Факултета по славянски филологии таксите за задочно обучение на докторанти от 600 лева стават 1000 лева.

 Във Философския факултет за редовно обучение в специалността "Публична администрация" таксите се повишават от 380 лева на 420 лева, за задочно обучение - от 150 лева на 300 лева, а за редовно обучение в специалността "Културология" - от 560 на 600 лева.

 Във Факултета по химия и фармация таксите за редовно обучение на чуждестранни студенти в специалността "Фармация" се повишат от 4650 евро на 7000 евро, а за обучение на чужд език на чуждестранни студенти - от 4650 евро на 7000 евро

 Във Факултета по начална и предучилищна педагогика таксите за редовно обучение от 485 лева се повишават на 530 лева, за задочно обучение - от 485 лева на 530 лева. Намаляват се таксите за редовно обучение на чуждестранни студенти - от 3300 евро на 3100 евро, а за обучение на чужд език на чуждестранни студенти - от 3000 на 2550 евро.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по Математика Пловдив
Курсове по Немски София
Уроци по Немски Бургас
Индийски танци
Тренировки по Волейбол Пловдив
Частни уроци по Руски език Стара Загора
Уроци по Математика Дианабад
Зумба Фитнес за начинаещи
Курс по Сладкарство
Частни уроци по Литература Бургас
Тестове по История
Немски училища в София
Уроци по Биология 8 клас
Уроци по Френски език Стара Загора
Уроци по Руски София
Български Народни танци
Частни уроци по Немски език София цени
Велико Търново История
Уроци по Плуване за деца София
Изучаване на Английски език за начинаещи
Хип Хоп танци за начинаещи
Балетна школа София учебна година
Изучаване на Английски език онлайн
Уроци по Салса
Бел 7 клас
Частни уроци по Немски цени
Нови уроци по Хип Хоп танци
Летни курсове по Испански език
Курсове Италиански език
Йога Пазарджик
Тест по История
Школа за Модерни танци Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ