+ Предложи новина
07.03.2015

Нови правила за детските градини и ясли в Добрич

Нови правила за детските градини и ясли в Добрич

  Нови правила въвежда Община Добрич във всички детски ясли и градини в града. Приемът ще се прави  според принципа на райониране. При класирането на новозаписаните предимство ще имат децата, които живеят в близост до учебното заведение. Тази мярка се въвежда заради претовареността на централните детски градини.

  Приоритет при приема ще имат също деца със заболявания или от семейства с други деца със заболявания; деца с родител с инвалидност над 71%; от многодетни семейства; близнаци; сираци; братчета и сестричета на деца, вече посещаващи същото заведение; деца на студенти, докторанти или специализанти; от приемни семейства или специализирани институции. Тези, които не ползват предимства, се приемат по реда на входящия номер.

  Заявления за записване на деца за първа година ще се подават в яслите и градините от 1 април до 31 май. За втора, трета и четвърта група в ЦДГ върви прием целогодишно при наличие на свободни места. Списъците с приетите деца в първите групи се обявяват на 10 юни. Записването върви до 20 юни, като незаписаните автоматично отпадат и губят входящия номер, с който са участвали в класирането. До 30 юни се изнасят списъци с незаетите места.

  В новите правила е разписано, че деца, които нямат всички задължителни ваксинации, могат да се приемат в детските заведения, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането и са освободени по реда на Наредба №15 за имунизациите в РБ.

  Освен лична карта, родителите на детето ще трябва да предоставят при записване документ, удостоверяващ заетостта им. Представят се също здравно-профилактична карта на детето; резултат от изследване за бактерии и паразити и на кръв и урина; изследване по Васерман за единия от родителите при постъпване в детска ясла. Отпада нуждата от представяне на справка за платени местни данъци и такси - тя ще се прави служебно. От детските ясли децата се отписват на 1 септември в годината, когато навършват 3-годишна възраст.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Йога Пловдив
Частна детска градина София цени
Уроци по Математика София Младост
Курсове по Математика нпмг
Уроци по Математика Бургас Изгрев
Урок по Народни танци
Частна детска ясла София Възраждане
Частни Учители по Математика
Английски език Варна
Курсове по Арабски
Уроци по Български език Варна
Школи по Народни танци София Младост
Курсове по Френски език
Плуване в София
Латино танци Пловдив
Уроци по Пиано за начинаещи
Футболни клубове
Школа по Английски език в Казанлък
Тренировки по Бокс Варна
Уроци История
Плуване за деца в София
Сугестопедични уроци по Английски език
Изучаване на Английски език онлайн
Латино парти Варна
Нива Английски език
Уроци по Народни танци Овча Купел
Школа за Индийски танци
Курс Счетоводство Варна
Английски песни за деца
Уроци по Математика София Люлин
Френски език София
Курс Английски Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ