+ Предложи новина
04.10.2019

„неРАЗДЕЛНО Банско“ учи децата как да изхвърлят отпадъците си разделно

„неРАЗДЕЛНО Банско“ учи децата как да изхвърлят отпадъците си разделно

 Община Банско посрещна образователното куклено шоу „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ в читалище „Никола Вапцаров". Пътуващата пиеса е част турнето на  ЕКОПАК България „Нахрани ме, ям разделно“. Тя гостува в Банско в рамките на инициативата „неРАЗДЕЛНО Банско“ и е част от програмата за отбелязване на празника на града. Кукленото шоу учи децата да изхвърлят отпадъците си разделно. Чрез музика, игри и танци, най-малките се запознаха с ползите и значимостта на разделното събиране, ще научат кой отпадък в кой цвят контейнер се изхвърля.

 Главни герои в спектакъла са животните Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Чрез тяхната история децата се научиха кои опаковки са подходящи за рециклиране и как да се отнасят отговорно към природата. Посещението на пиесата бе напълно безплатно, а за всяко  дете бе предвиден подарък - комикс книжка с игри и магнитче с героите от приказката.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ