+ Предложи новина
19.10.2016

Наши учители ще се борят за световната награда The Global Teacher Prize 2017

Наши учители ще се борят за световната награда The Global Teacher Prize 2017

  Трима български учители се включват в конкурса за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017. Инициативата е на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, съобщиха от ведомството. Глобалната учителска награда е приз от 1 млн. долара, които се предоставят годишно на изявен учител с изключителен принос към професията.

 Единият от българските кандидати е Емилиян Кадийски - учител по информатика и програмиране в Политехническата гимназия "Никола Вапцаров" във Враца, автор на училищни програми по програмиране и компютърни мрежи. Вторият кандидат е Пепа Николова от СУ "Райчо Каролев" в Габрово. Тя е преподавател по български език и литература. Отличена е с наградата на образователното министерство "Неофит Рилски" и с приз за обучението на ученици със значими резултати. Третият кандидат е Ирена Тренчева от VI СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник. Тя е учител по английски език . Доброволец е към детска фондация в Трън за подпомагане на децата в риск.

 Глобалната учителска награда се присъжда от фондацията „Варки” под патронажа на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент на Обединените арабски емирства, министър-председател и емир на Дубай. Целта на наградата е да подчертае важността на учителите и факта, че по целия свят усилията им заслужават да бъдат признати и оценени.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ