+ Предложи новина
29.11.2016

Наши ученици се представиха блестящо на Световното първенство по математика в Пекин

Наши ученици се представиха блестящо на Световното първенство по математика в Пекин

  Шестокласниците Симеон Дойчинов, Виктор Попдончев, Ивайла Радкова, Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова са учениците от отбора по математика на столичното 125 СУ „Боян Пенев”, които отново се връщат с медали от Световното отборно първенство по математика, което се проведе в Пекин между 23-27 ноември тази година. В него взеха участие над 100 отбора от цял свят, разпределени в три възрастови групи.

 Това е третото по ред участие на софийската гимназия на престижния шампионат в Китай във възрастовата група до 15 години, от който до момента има спечелени 10 медали и купи. Резултатите от състезанията на Световното отборно първенство в Пекин се изчисляват на базата на броя точки, които участниците съберат като индивидуално и отборно представяне, решавайкиобщо 40 задачи за 94 минути. Крайният резултат на отбора на 125 СУ „Боян Пенев“ го нарежда преди повечето отбори на състезанието. Той завоюва награда „Мерит“. Изключително силно е представянето на отбора в индивидуалното състезание, където със златен медал е Симеон Дойчинов, със сребро - ВикторПопдончев, с бронз – Ивайла Радкова, а Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова са с награди „Мерит”. Ръководител на отбора е учителят по математика Мадлен Христова.

 „Много ни радва успехът, който постигнаха нашите ученици, защото за пореден път доказаха, че математиката не е непреборима, а напротив – може дори да открие нови светове. Ние в 125 СУ сме традиционно силни в математиката, но за този випуск това е първото голямо изпитание и го преодоляхме отлично. Показахме, че упоритият труд винаги носи успех. По време на престоя ни в Пекин децата имаха възможност да се докоснат до една далечна и непозната култура, да се запознаят с връстници от цял свят и, което е най-важно, да се убедят сами колко конструктивен е отборният дух“, коментира Мадлен Христова.

Повече информация ще намерите на адрес: www.sou125.com

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ