+ Предложи новина
28.11.2016

Наши деца обраха медалите на Международното състезание по математика в Южна Корея

Наши деца обраха медалите на Международното състезание по математика в Южна Корея

  С три златни, девет сребърни медала, първо място в Отборното класиране и Overall се завръщат възпитаници на Софийската математическа гимназия и столичното 125 СОУ „Боян Пенев” от Южна Корея. Българските деца мериха знания с 650 свои връстници от близо 20 държави от цял свят по време на Седмото международно състезание по математика WMTC 2016. Състезанието се проведе от 23 до 27 ноември в Южна Корея с участието на общо 75 отбора от САЩ, Китай, Корея, Тайван, Тайланд, Филипини, Хонг Конг, Индонезия, Австралия, Египет, Сингапур и други.

 България бе представена достойно от два отбора на Софийската математическа гимназия. Учениците бяха разпределени в две различни възрастови групи – Junior (ученици до 12 годишна възраст) и Intermediate (ученици до 16 годишна възраст). Състезанието бе в три етапа: индивидуален, отборен и щафета. Учениците във възрастова група Junior се класираха на първо място в общото класиране, на първо място в отборното класиране и взеха един златен и пет сребърни медала в индивидуалното класиране. Учениците във възрастова група Intermediate се класираха на четвърто място в общото класиране, на второ място в отборното класиране и взеха два златни и четири сребърни медала в индивидуалното класиране. Утре с гордо вдигнати глави и медали на гърдите се прибират златният медалист Иван Тагарев от 6 клас, и сребърните медалисти - Андрея Христова и Борис Петруняшев от 6 клас, Антония Илиева и Благо Гунев от 6 клас и Константин Илиев от 7 клас. Учители и ръководители на учениците са Илия Костов и Мария Томова.

 Деветокласниците Евгени Кайряков и Иво Петров се прибират на родна земя със златни медали. А съучениците им от 8 клас Анна Михалкова, Ева Кортезова, Светлин Лалов и Иван Георгиев от 8 клас – със сребърни медали. Учител на учениците от 9 клас Илиана Цветкова, а учители на учениците от 8 клас и ръководители на отбора са Елена Киселова и Ваня Данова. Силно се представиха и възпитаниците на 125 СОУ. Сред тях златен медал взе Симеон Дойчинов, а Виктор Попдончев – сребро.

 Директорът на СМГ, която е сред най-предпочитаните и най-добрите училища у нас, Антони Стоянов, поздрави учениците и учителите за успеха им в Южна Корея. Той съобщи, че утре ще посрещне медалистите на летище София, които се прибират сутринта с полет на турските авиолинии и ще донесат още слава за престижната гимназия.

Източник: www.utroruse.com

Снимка: в. Труд

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частна детска ясла София Гоце Делчев
Курсове по Фризьорство София
Индивидуални уроци по Фотография
Народни танци Пловдив Кършияка
Граматика по Немски език
Курсове по Народни танци
Подготовка за матура по Математика
Частни уроци Руски език
Подготовка за матура по Български
Йога курсове Русе
Тренировки по Волейбол в Бургас
Уроци по БЕЛ за 7 клас
Курсове в Русе
Хип Хоп танци за деца
Сарасвати Йога
Уроци по Английски в Надежда
Уроци по Математика за 2 клас
Езикови школи София Немски език
Езикови школи София Италиански
Гръцки език начинаещи
Пилатес в Перник
Народни танци видео
Спортни танци Стара Загора 2014
Английски в Малта
Клубове по Спортни танци Стара Загора
Уроци по Балет
Училище за Фризьори
Школа за Народни танци Бургас
Летни курсове по Английски език
Курсове по Козметика
Уроци по БЕЛ за 2 клас
Олимпиада по История
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ