+ Предложи новина
20.03.2015

Над 5 милиона преписвачи на тест в Индия

Над 5 милиона преписвачи на тест в Индия

  "На всеки един от тези 1,4 милиона ученици, които се явяват на изпити тази година, се падат между 3 и 7 души, които помагат в преписването. Това означава, че се изправяме пред над 5 милиона преписвачи. Как да ги спрем?", заяви министърът на образованието Прашант Кумар Шахи.

  Родители и приятели на ученици в индийския щат Бихар се катериха по външните стени на училища, за да дадат "пищови" през прозорците по време на изпити. Квесторите са хванали стотици ученици с вкарани учебници и "пищови" в изпитните зали. Около 600 гимназисти са били изключени от училище заради преписване.

   Случилото се получи широка гласност, след като индийска телевизия показа кадри от масовото катерене, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

   През тази седмица над 1,4 милиона десетокласници са държали тестове в 1200 училища в Бихар. Учениците в Индия са под голям натиск, защото трябва да издържат изпита след 10 клас, за да продължат образованието си.

  Индийското образователно ведомство полага много усилия, за да спре скандалната практика. В изпитните зали на някои от училищата има дори полицаи, но често те са родители и вместо да пазят - помагат.

Източник: www.dir.bg

 

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ