Регистрирай се
+ Предложи новина
05.09.2019

Над 400 първокласници липсват в Русе

Над 400 първокласници липсват в Русе

Общо 1436 деца са били родени в община Русе през 2012 г. по данни на ГРАО. Те трябва да прекрачат за първи път училищния праг на 16 септември т.г., но до днес в русенските училища са се записали 1003 първокласници, коментира началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град Росица Георгиева. Тя заяви, че точният им брой ще бъде известен на първия учебен ден. Той обаче със сигурност ще е много по-малък от 1436 деца.

"За мен е притеснително това движение на децата - от раждането до постъпването в първи клас", каза Георгиева и коментира, че по всяка вероятност родителите с децата си са напуснали града. Тя обясни, че 17 училища извършват прием на първокласници в община Русе.

"Ако наистина и към 16 септември т.г. тези 1436 деца не се запишат на територията на общината, това означава, че ще сме с 21 паралелки по-малко, отколкото сме можели да направим", обясни Георгиева. Тя каза още, че има свободни места за учители, но по думите й те ще бъдат заети до първия учебен ден. Търсят се детски и начални учители, по природни науки, по английски език, по физическо възпитание и спорт, а също и по философия.

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ