+ Предложи новина
17.11.2015

Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа

Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа

  Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел обявява за седма поредна година Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа. Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП реши тазгодишното издание на творческата надпревара да е по най-актуалната в момента тема – миграцията. Конкурсът е разделен в две възрастови категории и в него могат да се включат учениците от всички училища в страната. В първата са осмокласниците и деветокласниците, тяхната задача е да напишат есе на тема „Лицата на миграцията", което да е с обем до 2 стандартни страници. Втората възрастова категория обхваща учениците от 10 до 12 клас, които трябва да изработят мултимедийна презентация на тема „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?" Основното техническо изискване е презентациите да бъдат до 3 МВ и до 15 слайда.

 „Темата е трудна, но дава възможност на учениците да споделят своето виждане за миграцията, свързаните с нея предизвикателства и възможните решения. Опитът показва, че младите хора често имат много точен поглед по актуалните европейски въпроси. Смятам, че е важно да ги насърчаваме да изразяват открито своята позиция и конкурсът е с такава цел", коментира Мария Габриел. При изпращането на творбите задължително трябва да бъдат посочени: трите имена на участника, клас и училище, населено място, телефон и имейл за обратна връзка. Крайният срок за участие е 20 декември. Електронна поща за изпращане на материалите: concours@mariya-gabriel.eu. Творбите на участниците в конкурса ще се оценяват от авторитетно жури.

 Във всяка отделна категория ще бъдат присъдени по 5 първи и 5 поощрителни награди. Наградата за класираните на първите места е посещение на Европейския парламент в Брюксел, а поощрителните награди – посещение на Народното събрание. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в края на януари догодина на тържествена церемония в София.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Руски език възрастни
Курс Компютърна София
Козметични курсове
Изучаване на Испански език
Курсове по Английски Стара Загора
Уроци по Немски гьоте институт
Частни уроци по Китара Варна
Математика за 3 клас
Италиански за начинаещи
Подготовка за матура по Английски език
Индивидуални уроци по Плуване за деца Варна
Онлайн уроци по Графичен Дизайн
Английски b2
Уроци по Пиано за начинаещи
Английски език София
Бокс Варна
Примерни тестове за матура по География
Пиано за деца
Езикови курсове по Италиански
Частна детска ясла София Борово
Курсове по Руски за деца
Уроци Китара София
Тренировки по Бокс София
Уроци по Информатика София
Курсове за Маникюр София
Уеб Дизайн уроци за начинаещи
Латино танци уроци видео
Танцова школа София
Модерен Балет деца Варна
Изучаване на Английски Онлайн
Уроци по Немски Младост
Фризьорски курсове
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ