+ Предложи новина
20.12.2016

Начални учители от Пловдив създадоха електронна книга за насърчаване на четенето

Начални учители от Пловдив създадоха електронна книга за насърчаване на четенето

  Начални учителки от Пловдив създадоха електронна книга за насърчаване на четенето, а тяхната „глава” ще влезе в такъв виртуален том, който се пише едновременно от 33-ма преподаватели в цялата страна. Всички те са работили по проекта „Книгознайковци” в рамките на програмата еTwinning.

 В електронната книга е влязъл целият 1 A клас от ОУ „Райна Княгиня” с проведените през годината инициативи. Класната Венета Дагова е описала часа, в който популярни личности чели на хлапетата приказката за мечката и лошата дума, а после коментирали поуката. В друго занимание посетили библиотеката, записали се и взели първата си книга. Тези, които вече могат да четат, избрали любимо произведение, за да запознаят с него съучениците си. Другата паралелка - 1 E с класен ръководител Мария Петрова пък правила илюстрации по детски книги. В акцията „Подари книга на приятел” хлапетата си разменили различни четива. Освен това в класните стаи са оформени кътове за четене.

 Тази година еTwinning обществото излъчи 10 проекта от Пловдивска област, които са удостоени с национален знак за качество, а четири от тях - и с европейски знак. Сред носителите на отличията са Деяна Пейкова от НУ „Христо Смирненски“ в Раковски, Мая Кюлевчиева от ЕГ „Иван Вазов“, Милена Георгиева от ДГ „Деница“, Марина Иванова от СУ "Черноризец Храбър", Славка Стойчева от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Асеновград, Елена Гьовчева от същото училище.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ