+ Предложи новина
10.11.2021

МВР награди ученици от Стара Загора, проявили гражданска доблест

 Парични награди получиха трима ученици от Стара Загора в знак на благодарност за проявена гражданска доблест и съдействие на органите на реда при разкриване и задържане на издирван за тежко пътно-транспортно произшествие със загинал и ранени по улиците на града. Сумите, определени със специална заповед на министъра на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков връчи директорът на ОДМВР старши комисар Николай Колев.

 Той изказа и личната си благодарност към  Живко Иванов, ученик в ПГСАГ „Лубор Байер“  и приятелите му Радослав Иванов и Григор Бараков от ПГМТТ „Никола Вапцаров“ за съдействието, което са оказали вечерта на 3 октомври при разпознаване и задържане до идването на униформени полицаи  на 28-годишния британец Ахмед Ариф.

 Чужденецът стана причина за катастрофа на кръстовището на улиците „Генерал Столетов“ и „Цар Иван Шишман“ при която на място загина 42 –годишен моторист и бяха ранени 16-годишно момиче и 53 – годишен мъж, изчакващи на тротоара зелен светофар, за да пресекат. При проверката с дрегер стана ясно, че британецът е подкарал личното си БМВ под влияние на дрога. След катастрофата чужденецът, четвъртокурсник по медицина в старозагорския Тракийски университет изоставил автомобила си и направил опит да се укрие в намиращ се наблизо парк, където бил разпознат от тийнейджърите и задържан до пристигане на полицаите.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ