+ Предложи новина
19.09.2018

Музикалното училище във Варна ще започне учебната година на 25 септември

Музикалното училище във Варна ще започне учебната година на 25 септември

  Музикалното училище във Варна отложи старта на учебната година. Първият звънец там ще бие на 25 септември. Причината е ремонт, който започна в края на зимата. Възрастни варненски учители не си спомниха да е имало друг случай, при който годината да не започне. Обикновено строителните дейности се планират така, че да не поставят “на косъм” първия звънец – или децата се преместват за по-продължителен период в друга сграда, или просто ремонтът завършва преди старта на годината. “След грипна ваканция, или пък поради липса на парно, вече имаме ремонтна.

 Материалът ще се преструктурира заради строително-монтажни дейности”, пошегуваха се те. Родители от школото споделиха, че само допреди ден не са знаели кога точно децата им ще влязат в класните стаи. Най-притеснени бяха семействата с първокласници. Варненското музикално училище навърши тази година 74 години, подчинено е на Министерството на културата. Ремонтът е мащабен – за 3.6 млн. лв., 3.1 млн. от които са европейско финансиране. В 50 училища ремонтите продължават и след началото на учебната година.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ