+ Предложи новина
26.01.2021

МОН пусна електронна анкета, с която пита учителите кога децата да се върнат в клас

  Учители и директори ще кажат думата си дали, кога, как и кои класове да се върнат присъствено, преди да се вземе решението в държавата за разхлабване на мерките в образователната система. В момента МОН провежда електронна анкета в гилдията, за да установи нагласите, като е поставило краен срок за участие - неделя вечер. Първо въпросникът изяснява дали анкетираните изобщо одобряват възстановяване на присъствени занимания след началото на втория срок. В масовия случай той започва на 4 февруари. Но за училища, които са използвали възможността за проектни дейности преди коледната ваканция и отлагане на задължителните занятия през юни за децата от до 6. клас, датата може да е по-късна.

 В тази връзка вторият въпрос в допитването е от коя дата евентуално да се възстановят занятията. Посочени са два варианта: от 4 февруари или от първия понеделник на втория учебен срок – 8 февруари. Дадена е обаче възможност и анкетираните сами да посочат дата, а има и отговор „да не се възстановяват“.

 Министерството се интересува и от нагласите в гилдията за кои класове да се мисли приоритетно при евентуално връщане в клас. Възможностите са: само 7. ; само 7. и 8.; само 7. и 12.; 7., 10 и 12.; всички в гимназиален етап от 8. до 12; всички в прогимназията от 5. до 7. клас. Пак има опция и за свободен отговор.

 Последното питане  е по какъв начин да се върнат учениците: всички едновременно; постъпателно, като първи са 7., 10. и 12. клас; постепенно по етапи – прогимназиален и гимназиален или пък постъпателно, като първи са 7., 8., 10. и 12. Отново може да се посочи и друга схема. Осъзнаваме, че това е поредната анкета, която попълвате, но разчитаме на вашата обективност и професионални отговори, гласи обръщението на МОН към гилдията. Оттам уверяват, че с цел да се гарантира спокойствието допитването е анонимно. Попълва се само код на учебното заведение.

 В началото на тази седмица след среща на здравните и образователните власти бе обявено намерение за връщане от 4 февруари в училище на 7., 8. и 12. клас, като след това те да се завъртят присъствено в график за редуване с останалите класове. Направена бе обаче уговорката, че решението не е окончателно, ще зависи от епидемичната обстановка през следващата седмица и настъпването на новия щам на коронавируса у нас. 

Източник: www.marica.bg

 

Оценка 4.88 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ